For Your Eyes Only LEZERS TOP 2002


Hallo Toppers,

17 inzenders, een filmfestival hitlijst, een terugblik naar de good old seventies, DVD aanraders en vooral veel toelichtingen. And that's the way we likes it. Dit proloogje kan ik lekker vullen met de statistieken en dat ga ik dan ook doen. Wat mij in ieder geval opviel was dat, als ik me niet vergis, alleen Star Wars II en The Panic Room twee maal als FLOP voorkomen. Bijna iedereen vond het wel wat mager in 2002 (net als 2001) maar we worden het niet eens over wat nu écht niet meer kan in de bioscoop. Bovendien komen maar liefst 11 films zowel in een TOP als een FLOP lijst voor (ter info: Vanilla Sky, Femme Fatale, Signs, One Hour Photo, The Man Who wasn't There, 8 Femmes, Y tu Mama tambien, The Royal Tenenbaums, Monster's Ball, Mulholland Dr. en Ocean's Eleven hebben twijfelachtige reputaties)!

Aan de positieve kant heb ik wel een top 10 kunnen destilleren uit onze gezamelijke stemmen. Alle films met twee stemmen, 13 stuks, mag je zelf uitzoeken. Eentje geef ik er weg, de Volkskrant Publieks Prijs winnaar (= een losse variant van de Rotterdam Film Festival Sponsor op de aloude VWLP Lezers Poll) 'Hable con Ella' bleef steken of 2 stemmen.

Lezers + VW & LP Stemmen
1. Mulholland Dr. 10
2. The Man Who wasn't there 8
3. Donnie Darko 7
4. Irréversible 6
5. Y tu Mama tambien 5
Gosford Park
7. Monster's Ball 3
Vanilla Sky
Insomnia
The Lord of the Rings: The Two Towers


Anne-Marie, aan jou de eer



Anne-Marie te W.

Tjeempiemineempie. De eerste keer dat ik een top drie moet samenstellen en ik vind het erg moeilijk. Ben op mijn intuitie en gevoel afgegaan en ben tot de volgende top drie gekomen:

1. The man who wasn't there
2. Donnie Darko
3. Lucia y el sexo



Bart Willem te A.

Allereerst maar het top-lijstje:
1. Irréversible
2. The Man Who Wasn't There
3. Mulholland Dr.
4. LOTR: The Two Towers
5. LOTR: The Fellowship of the Ring
6. Heaven
7. Samsara
8. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
9. Lucía y el Sexo
10. Possible Loves (Amores Possíveis)

Aanvankelijk wilde ik alle films die ik dit jaar voor het eerst in de bios heb gezien mee laten doen in mijn lijstje (dus ook de oudere films), maar uiteindelijk heb ik me toch min of meer gehouden aan het criterium dat de film dit jaar moest zijn uitgebracht (dit geldt niet voor Amelie en LOTR1, maar Wim verzekerde mij dat dit recente films zijn en toch in de competitie mogen meedoen). Ik wil twee eervolle vermeldingen geven aan oudere films die dit jaar op herhaling waren in de filmhuizen (maar die ik nog niet eerder had gezien). Ten eerste: Rear Window (Hitchcock, 1953). Bijna vijftig jaar oud, maar toch zat ik op het puntje van mijn stoel. De tweede eervolle vermelding is voor Eyes Wide Shut (Kubrick, 1999).

Dan nu de flops:
1. Oesters van Nam Kee.
Ik dacht dat het dieptepunt in Nederlandse boekverfilmingen vorig jaar met Ik ook van jou wel was bereikt, maar met Oesters van Nam Kee is meteen een nieuw dieptepunt gevestigd - al heb ik niet eens het boek gelezen. Het lijkt alsof de filmmakers het magere script en het magere spel van de hoofdrolspelers hebben willen compenseren met veel naakt van Katja, maar dit werkte mijns inziens alleen maar contraproductief.

2. Vanilla Sky.
Te veel een Tom Cruise ego-trip.

3. Tussenland.
Om het geheel een beetje in perspectief te kunnen plaatsen, kun je via de volgende link zien welke films ik heb gezien afgelopen jaar: http://home.student.uva.nl/bart.lenders/web9.htm



Beek te A.

Mijn Top 3:
1. Training Day
Lang geleden samen met VW gekeken. Goede lekkere actie-film, hoewel er op het verhaal (zeker het einde) 't een en ander aan te merken valt. Washington (alias no more Mr. nice guy) is in vorm hier (leverde hem een Oscar op). De afrekening door de Russische maffia voor het stoplicht bleef me nog lang bij, hoe cliche ook.

2. Minority Report
Cruise en Spielberg. Mooi verzorgde semi SF-film. Niks mis mee.

3. Die another Day
Samen met twee Afrikaanse landen krijgt Nederland deze film als laatste te zien. In Ierland heb ik 'm al in 2002 mogen aanschouwen. Bond zit weer in een lekker modern jasje. Zo kan-ie nog jaren mee. Let trouwens op de volstrekt belachelijk uitziende scene waar Bond in een soort speed-car aan een ijsschots bungelt. Bond komt met veel weg maar dit was net iets te veel van het goede.



Bollers te A.

1. Lord of the Rings, Fellowship of the ring.
Nooit de boeken gelezen maar dit was wel een beleving naar mijn hart. Fantasy still lives!

2. Irreversible
De meest verschrikkelijke film van het jaar en tegelijk de meest spraakmakende. Verschrikkelijke beelden die je doen verstommen. De bom was na de film bij mij al meteen ingeslagen, bij mijn goede vriend BW Lenders nog niet, die twijfelde nog een beetje. Maar ook bij hem klapte deze in (zie BW lenders zijn top tien). Het eerste half uur, respectievelijk (?) in de homobar en de verkrachtingsscene, waren alsof je er zelf bijstond. En de wereld was grauw en donker, of moet ik zeggen pikzwart!

3. Avalon
weinig woorden mooie film!

4. Mulholland drive
David Lynch delivers the goods!

5. Gosford Park
Hele mooie uitbeelding van het 'posh' Engelse leven van begin vorige eeuw. Alle intriges, verstandhoudingen en ontwikkelingen tussen de adel en de hofhouding zijn heel fijn om naar te kijken!

Daarnaast ook nog the Two towers, Spiderman, the Panic room...

Ook is dit voor mij het jaar van de dvd speler geworden. Vorig jaar aangeschaft en nu al een collectie van jewelste! En de kwaliteit en extra mogelijkheden van dvd zijn dan ook verslavend te noemen, vandaar dat ik ook een top 3tje van de beste films op de dvd van dit jaar heb samengesteld:

1. The Isle
fantastische symboliek!!!! Wellicht de beste film gezien dit jaar!

2. Koyaanisqatsi
....................................................

3. Requim for a dream
Bad trip, baby!



Eveline te L.

Alweer meer dan een jaar geniet ik van jullie recensies, dus ik moet wel mijn top en flop 3 sturen, dat is toch het minste wat ik kan doen.

Top 2002:
· Das Experiment
· Amelie
· The Others
· Huit Femmes
· Mulholland Drive


Aanrader (mijn Costa van 2002): Bend it like Beckham.

Flop 2002:
· The Royal Tenenbaums
· The Girl
· Monster's Ball (zullen velen niet met me eens zijn)



Femke te G.

De beste/leukste films die ik dit jaar heb gezien zijn:
1. Monster's Ball.
2. Hable con ella
3. Ocean's eleven



Guus te L.

· Panic - Henry Bromell

Oud, doch onversleten en dit jaar weer op het grote scherm gezien: 'Annie Hall', Woody Allen & 'Tirez sur le pianiste', Francois Truffaut.
Nog wat films hoor ik u zeggen? Veel disappointments I won't go into here. Verrassingen? Ja. Bovenstaande 'Panic', starring William Macy. My mind is a blur, grote namen stelden teleur, mijn hart gaat de laatste tijd vooral sneller kloppen van seventies gritty realism. Did they make movies in that decade! (Uiteraard brachten ze te weinig op, zodat de sluizen open gingen voor het echte 'nieuwe' Hollywood van de Disney-producers) Enige tijd geleden per ongeluk een stukje gezien van 'And Justice for all', Norman Jewison, dat ik had opgenomen, maar gedeeltelijk had gewist. Fucking good movie, powerful stuff! (en zo modern!) etc. etc.

het was een slaperig jaar voor the popular arts.



Harley te G.

De beste films (die ik het afgelopen jaar gezien heb) zijn:
· A Beautiful Mind.
Had ik mij na de Sixth Sense nog zo voorgenomen om me nooit meer te laten verrassen door een plotwending, toch werd ik door Mr. Crowe weer beetgenomen. Misschien geloof ik te graag in complottheorieën, Volkert is immers ook 'just a patsy'.

· Monster's Ball.
Ik weet niet of een film ooit depressiever begon dan Monster's Ball, maar een golf van ellende trok door de zaal. Maar de razorblades konden weer terug de tas in, toen zich langzaam maar zeker een romance ontwikkelde tussen Berry en Thornton.

· Y Tu Mama Tambien.
Een lach, nog een lach, weer een lach en aan het eind een traan. Een 'coming of age' film die alle Amerikaanse onderbroekenlol-films in één keer van de tafel veegt. About A Boy. Leuke film met de huidige king of comedy Hugh Grant (andere rollen kan hij beter ook niet spelen). Deze film staat in mijn lijst, omdat het einde in de film beter/leuker is dan in het boek en hoe vaak zie je dat nog?

Ik heb echter van het afgelopen jaar maar een stuk of twaalf films gezien, dus het is niet echt een volledige lijst. Ik heb derhalve ook nog maar even een lijstje gemaakt van films die nog op mijn verlanglijstje staan: One Hour Photo; Ichi The Killer; Irreversibile, Das Experiment, Ali.

Echt slechte films heb ik dit jaar trouwens niet gezien, maar als meest saai voorfilmpje wil ik dan nog wel nomineren: The Guru. Als er ooit een voorfilmpje is geweest dat minder uitnodigde tot het bezoeken van een film, dan was het wel deze.



Janus te G.

Dit jaar waren er voor mij 3 films die er ver bovenuit staken. Daarna komt er een rijtje van maar liefst 12 die ik ook graag wil noemen (maar wees niet bang, ik zal er kort over zijn). Maar wat is dat toch: weer bijna allemaal Amerikaans. Zegt dit iets over mij of over de Amerikaanse filmindustrie? Allebei waarschijnlijk. Ik heb in 2002 nl weer een paar potentiële jweeltjes van niet-Amerikaanse bodem aan me voorbij laten gaan. Shame on me! Verder heb ik dit jaar 2 keer in een bioscoopzaal gezeten met een gevoel van (vrij naar Van Gogh): ben ik een film aan het kijken of zit m'n jongeheer in een puntenslijper?

Top 3. Categorie: Briljaaaaaant!
1. Vanilla Sky
Hoewel ik het Spaanse orgineel "Abre los Ojos" uit '97 van Amenábar (Tesis, The Others) niet gezien heb, heb ik mij laten vertellen dat hij vrijwel hetzelfde is als deze remake door Cameron Crowe. Eigenlijk moet ik dus misschien die Spanjaard hier de credits geven. Anyway, een prachtige film over twee werelden, vol met literaire hoogstandjes, filosofische verkenningen, prachtige shots en beklemmend acteerwerk. Door velen helaas niet op waarde geschat, en dus zeker een tweede keer het kijken waard.

2. Irreversible
Voor mij de meest schokkende scčnes ooit op film gezien (een prestatie gezien mijn ruime ervaring met het horror-genre, nouvelle violence, Haneke, etc). Door velen afgedaan als effectbejag, maar in mijn optiek functioneel om kracht bij te zetten wat hij wil onderzoeken: bestaan dingen als het goede, het kwade, schuld, moraal, etc? Omgekeerd chronologisch verteld om de onvermijdelijkheid van de gebeurtenissen te benadrukken. Mooi vormgegeven als een reis van de hemel naar de hel (knap door VW opgemerkt).

3. Donnie Darko
Ontzettend knap debuut van een zekere Richard Kelly, die ook nog eens het script schreef. Gaan we vast nog veel leuks van zien in de toekomst.

De groep van twaalf (in volgorde waarin ik ze gezien heb):
4. From Hell
Ik begon iets te begrijpen van de hel van de onderklasse van vroeger.

5. Mulholland Drive
Weer zo'n leuke Lynch-puzzel die niet klopt (of toch wel?)

6. The Man Who Wasn't There
Ouderwets goede Coen Bros., met Billy Bob.

7. Gosford Park
Als twee werelden zich met elkaar gaan bemoeien…

8. Monster's Ball
Amerikaans sociaal drama op z'n best, opnieuw met Billy Bob. Maar die oscar..?

9. About a Boy
Ik ben m'n leven ook maar in units gaan opdelen. Beter dan het boek, gebeurt niet vaak.

10. Insomnia
Kreeg ik van zijn "Memento" last van m'n geheugen, na "Insomnia" moest ik 2 dagen bijslapen.

11. Signs
Alles gebeurt met God's reden. En als je dat niet meer gelooft, komt de duivel je halen. Amen.

12. One Hour Photo
'Kleurloos' drama. Eenzaamheid is een killer. Maar gelukkig hebben we de foto's nog…

13. Road to Perdition.
Zwart, zwarter, zwartst. Met een piepklein lichtpuntje op het eind.

14. Bowling for Columbine.
Michael Moore en zijn eeuwige strijd tegen alles wat er verkeerd is in Amerika. Hij kan dus nog even voort.

15. About Schmidt
Het leven is zinloos. "Have a new year!"

De twee puntenslijpers:
1. Star Wars II: Attack of the Clones
Lucas wilde schijnbaar niet wachten op de satirische films over Star Wars en besloot hem zelf maar te maken. Met een liefdesverhaal plus dialogen waar GTST zich voor zou schamen en een stramme Yoda die ineens flitsend kan vechten en daarna gewoon weer moeite heeft met de eerste de beste deurdrempel. Als liefhebber van de eerste (tweede) serie Star Wars bij vlagen niet om aan te zien.

2. I Am Sam
Wat Jodie Foster in Nell kan, kan ik ook, dacht Sean Penn. Draak van een film over een zwakzinnige vader met een recordhoeveelheid aan goedkoop sentiment. Het lijkt alsof Penn al geestelijk zwakzinnig was geworden op het moment dat hij ja zei tegen deze rol.



Krispijn te A.

Eindelijk is ie daar dan: de uitnodiging voor weer eens een jaarlijst. Ik had me voorgenomen wat vaker een filmpje te pakken, geďnspireerd door jullie onaflatende stroom berichten van het front. Leuk, zo'n voornemen, maar het maakt het er niet makkelijker op... Nou ja, bij deze: ---

Super 5
1. Donnie Darko - R. Kelly
Met een boeiende internet prequel (www.donniedarko.com).

2. Irreversible - G. Noe

3. Mulholland Drive - D. Lynch
Waarom eigenlijk?

4. L.I.E. (Long Island Expressway) - M. Cuesta
Ik verheug me al op Way Downtown, ook al een www.Lot47.com release...

5. Hundstage - U. Seidl
Met dank aan het Oostenrijks bureau voor Tourisme.

Alle 10 Zaad
1. Chop Suey - Bruce Weber
Wie maakt me wakker?

2. The Man Who Wasn't There - J. Coen
Wish it was me...

3. 8 Femmes - F. Ozon
Help! Een musical!

4. The Fluffer - R. Glatzer / W. West
Slappe lul.

5. Y Tu Mamá También - A. Cuarón
Zuid Amerikaans Zaad.

6. Hollywood Ending - W. Allen
Maak er een eind aan, Maestro!

7. Don's Plum - R. Robb
Slap gelul.

8. Krámpack - C. Gay
Wanker van het jaar (what's in a name).

9. Storytelling - T. Solondz
Wat U. Seidl wčl lukte dit jaar.

10. Merci pour le chocolat - C. Chabrol
Smelt in het hoofd, niet in de hand.

Buiten de boot
Zaad noch super, maar ik wil ze nog wel noemen: Minority Report, Das Experiment, The Panic Room.

DVD, nu 't mag
· Sex, the Annabbel Chong Story
Waar sommigen jaren over doen...

· Koyaanisqatsi
Trancefilm

· Swimming with sharks (aka The Buddy Factor)
Shut up, listen and learn, graag goed gedubt de volgende keer.

· Seul contre tous
De slager van het doek in een eerdere film.



Marlous te A.

Top 2002:
· Harry Potter deel 2
Vooral de eerste helft van de film is een genot voor een ieder die n beetje fantasie in zijn donder heeft zitten. Van mij mag Ron zijn eigen spin-off krijgen!

· Die Another Day
Niet echt de geweldigste film , maar dit zien en dan eigenlijk vooral horen in de metropolis in Antwerpen maakt het onmogelijk niet van deze heerlijk over-the-top opgezette Bondfilm te smullen.

· De Tweeling
Indrukwekkend verhaal over de 2 kanten van de oorlog => tis maar hoe jouw kwartje valt… zet je toch aan het denken.

Flop 2002:
· FearDotCom
tja, dat ik halverwege de film wakker moest schrikken, zegt mij al genoeg. Het 'oeps kijk uit, achter je' en 'eigenlijk had ik beloofd het niet te doen, maar ik doe het stiekem toch'- gehalte was mij zwaar te hoog. Best wel sneu voor een soort van thrillerfilm.

Als laatste wil ik waarschijnlijk als tegenhanger van de andere mede-lijst-instuurders toch nog even melden, dat ondanks het geweldig opgezette geheel, Lord of the Ring, the Two Towers toch niet mijn ding is. Sorry, ik was erg zelf ook een beetje verbaasd over.



Martijn te G.

1. Donnie Darko (2001)
Weelderig geschoten film met prachtige beelden en een duister konijn. Zelfopoffering in een tijd-lapse.

2. Mulholland Drive (2001)
Omdat ik het toch weer niet kon volgen en toch weer behoorlijk aangeslagen de bioscoop verliet.

3. Bowling for Columbine (2002)
Ironie als wapen en de vraag die hij stelt blijft (gelukkig) onbeantwoord.

4. The pianist (2002)
Hoewel het verhaal niet erg verassend is, sprak de droge verfilming van de wreedheden me erg aan. En oh, wat mooi geschoten.

rest
. Auberge Espagnole, L' (2002)
. Man Who Wasn't There, The (2001)
. One Hour Photo (2002)
. Fat girl (Ŕ ma sour) (2001)
. Before Night Falls (2000)---of was deze 2001?

Nee!! (niet-doen):
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)
Wanneer gebeurt er nu eindelijk eens iets? En Yoda, ach, het is goed te weten dat het groene mannetje zijn status ergens aan ontleent.

Panic Room (2002)
Hooggespannen verwachtingen vallen volledig in het water. Te meer omdat het begin van de film visueel zo aantrekkelijk is (net als Jodie Foster en Forest Whitaker trouwens).



Maya te U.

ik weet niet hoe jullie het doen, maar ook dit jaar is het jullie weer gelukt dat ik een half uur van mijn kostbare kerstvakantie tijd aan het lijstje van 2002 besteed. Bij het doorbladeren van mijn agenda schrok ik een beetje van het keiharde tastbare bewijs dat ik dit jaar echt heel weinig films heb gezien. Maar goed, je moet er wat voor over hebben om Dr. te zijn en die artikelen aan de straatstenen kwijt te raken. Toch ben ik errug kritisch gebleven om mijn toplijstje te maken. Lees en sidder:

· Last orders
Film by the sea: beste filmfestival aller tijden

· Kandahar

· The pianist

· Mulholland drive

· Atanarjuat
Groninger filmfestival in Martini city, second best met stip

· Insomnia

· Lord of the rings: the two towers

· Lost and delirious

p.s. zoals jullie zien kan ik helaas geen eervolle vermelding maken van het Rotterdam filmfestival, reden: alleen maar 0** films gezien. Maar ik blijf proberen, volgend jaar ben ik er gewoon weer bij, als het nog mag. De eeuwenoude traditie en gegarandeerde gezelligheid houden me op de been.



Pascale te A.

Zoals beloofd stuur ik mijn lijstje met tops en flops. Erg lastig, omdat ik dit jaar 'maar' 14 films heb gezien, met eigenlijk maar 2 uitschieters (1 & 2 natuurlijk). Deze week ga ik hopelijk nog naar LOTR en misschien HP II. Nu verwacht ik HP II niet ergens in mijn lijstje met favoriete films, maar LOTR natuurlijk wel! I'll let you know!

1. Mulholland Dr.
2. Donnie Darko
3. Minority Report
4. Insomnia
5. Hable con ella
6. Gosford Park
7. Y tu mama tambien
8. 8 femmes
9. Ocean's Eleven
10. L'auberge espagnol

Flops:
1. MIB II
2. Femme Fatale
3. Spiderman
4. Signs
5. One Hour Photo



Remco te A. in J.

Op de valreep van 2002 nog even mijn geupdate filmlijstje:

1. The man who wasn't there
japanse titel 'barber' of letterlijk 'baba'

2. Mulholland Drive
Linch is goed bezig met de 4e dimensie; na het achtje in Lost Highway, nu het rondje in de tijd!

3. Vanilla Sky
Ik moet de originele spaanse (?) versie ook eens zien

4. A beautiful Mind



Robert te G.

Hierbij mijn lijstje:
1. Y Tu Mama Tambien
Anderhalf uur op reis door door Mexico, die gaat van puberteit naar volwassenheid, van sex naar jaloezie en desillusie. Mijn beste film van het afgelopen jaar.

2. Donnie Darko
Amerikaanse cinema op zijn best. Een film die je weer eens echt in een andere wereld trekt, met vele vondsten in een knap geconstrueerd plot.

3. The Man who wasn't there
Coen brothers en Billy Bob samen kan niet anders dan een prachtige film opleveren over een verstilde man in een veranderende wereld.

4. Vanilla Sky
Omdat we allemaal trachten een fantastische werkelijkheid te creeeren.

5. Gosford Park
Altman heeft het nog niet verleerd met zijn beste film sinds Short- Cuts.



Tessel te A.

Slechts 6 films gezien en qua culthuis niveau niet om trots op te zijn. Misschien helpt het als ik erbij vermeld dat ik ook American Beauty nog eens (3e keer) heb gezien (video) en dat ik Y tu mama tambien ook heb gezien (maar dat was vorig jaar). Please zet me niet in de hall of shame, ik ga me verbeteren... dankzij de 2002 scan (met dank aan imdb.com) heb ik Bend it like Beckam, Bowling for Columbine en Mile 8 weer 'gevonden' en op mijn lijstje gezet.

1. Y tu mama tambien
Ik heb er samen met een vriendinnetje zo kei- en keihard om gelachen als ik me lang niet kan herinneren, vooral na jullie minder positieve commentaar hing ik bijna weer in het toetsenbord maar om redenen van tijd niet. Krijg de indruk dat deze film een kant van puberjongens laat zien waar boys zelf niet direct trots op, laat staan blij om zijn. Ik vond de film fantastisch, mooie wending aan het einde, super beeld van (de ontluistering van) een vriendschap, goed gespeeld en diepe karakters. Ook nog mooie beelden. Vet op 1 dus.

2. Harry Potter Chamber of Secrets
boek is beter maar deze is beter dan de eerste; waarom hebben ze toch die Radcliffe met zijn brave hoofd en stijve bek als Harry gecast?? Ik wacht met smart op de serie met betere Harry en meer diepgang, wellicht vergeefs

3. Scorpion King.
Worstelaar 'the Rock' (Dwayne Johnson) heeft een pittige combinatie van sixpack, intelligente blik en lang zwart haar die op mij onweerstaanbaar werkt (ondanks mezelf). Het verhaal (A desert warrior rises up against the evil army that is destroying his homeland. He captures the enemy's key sorcerer, takes her deep into the desert and prepares for a final showdown) is zonder pretenties uitgewerkt en de aankleding is aantrekkelijk. Vooral de tovenares op de vlucht in pikante outfit vond ik erg geestig. Ik denk dat ik ook ingepakt ben door de wending (spoiler!) tovenaar (macht achter boze heerser) blijkt sexy tovenares (Kelly Hu). Ik vond het een heerlijke film.

4. Ali G.
Politiek correct door extreme politiek incorrectheid. Vond hem best geestig. Zou het niet kunnen navertellen. Beetje flauw.

5. Volle Maan;
gewoon even lekker ontspannen met Neerlands beste en nieuwe soaptalent. Geroemd als de eerste, en niet slechte, Nederlandse 'coming of age' film - Het NRC meldde er niet bij dat het Twents accent een onmisbare factor is in de verhaallijn. Die met wisselende intensiteit de kop op steekt. Ik had een Twentse huisgenote in Groningen, en dit leek nergens naar! Ik heb wel erg gelachen als er een scene begon die blijkbaar opgenomen was vlak na weer een traininkje Twents.

6. Blade II
ik geef toe ik ben echt woensdagavond op de bank/buis voor Buffy en vooral Angel te vinden, hoopte hier meer soapy horror met gavere effecten te vinden... kwam bedrogen uit in een action flick met veel bloed, vechtscenes en de in een rap tempo uiteengezette gelaagde intriges. Helaas 0.01 human interest factor en veel ongelovige "oooh ja" 's. Bij 10 films was dit zeker de nr. 10, bij 100 was dit de nr. 100.



jouw mening


Home